Pàgina principal

De Infancia
La revisió el 16:10, 26 feb 2020 per Dani (Discussió | contribucions)
(dif) ← Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova → (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Centre Obert

Definim els centres oberts com uns serveis d’atenció a la infància i a l’adolescència i les seves famílies, que fan una tasca educativa i preventiva des del vessant de l’educació social especialitzada durant el temps lliure dels infants i adolescents. Amb aquesta acció educativa i preventiva s’intervé en els processos personals de manera integral.

En l’actualitat els processos educatius i els itineraris formatius que ofereix la nostra societat no s’ajusten a les necessitats de tots els infants i adolescents, especialment a les d’aquells que tenen dificultats d’integració i de socialització. Les institucions educatives sovint es troben limitades per a poder realitzar una tasca d’acompanyament global i d’atenció a la diversitat de necessitats que planteja la realitat de la infància i l’adolescència d’avui.

Els centres oberts són una alternativa que incideix tant en les causes com en les situacions concretes, i possibiliten processos d’integració i socialització, especialment en les situacions de risc social. Des d’aquesta perspectiva són un servei necessari que dóna suport a la tasca que es fa amb les famílies, als centres educatius formals, als professionals dels serveis socials i d’altres serveis especialitzats en l’atenció a la infància i a l’adolescència.

Els centres oberts es constitueixen com a espais d’educació social que atenen especialment persones, col·lectius i territoris en situació de desigualtat social i que per la seva metodologia d’intervenció cal que es distingeixin dels casals infantils i ludoteques que treballen específicament des del camp de l’educació en el lleure. Des dels centres oberts aposten per una socialització àmplia, plural, flexible, diversa, capaç de produir models d’integració i de convivència positiva, on cada persona pot realitzar un procés educatiu personal que comparteix amb altres infants i adolescents amb els educadors i educadores que els acompanyen en tot el seu itinerari, així com amb la realitat territorial que els envolta.

Aquí podreu trobar el marc legal que regula els centres oberts.

Raó de ser d'un PEC

"El projecte educatiu de centre (PEC) és un document que inclou els trets d'identitat del centre, els principis pedagògics, els principis organitzatius i el projecte lingüístic"

En aquest document s'especifiquen els valors, els objectius i les prioritats d'actuació del centre, la concreció dels programes educatius que s'imparteixen i el tractament transversal en les àrees, matèries o mòduls de l'educació en valors i altres ensenyaments.

El projecte educatiu de centre (PEC) ha estat desenvolupat, aprovat i revisat constantment per l'equip educatiu del Centre Obert Muntanyès. Queda igualment com a proposta de millora la participació en l'elaboració i millora d'aquest mateix document per part d'altres espais educatius que formen part dels aprenentatges dels infants.

Índex del Programa Educatiu del Centre Obert Muntanyès

En aquest apartat trobarem els diferents punts del PEC del Centre Obert Muntanyès amb la data de l'última actualització.

APARTAT ÚLTIMA ACTUALITZACIÓ
1. ANÀLISI DEL CONTEXT
Última edició el 20 del 12 del 2018 per Dani
Última edició el 05 del 11 del 2023
Última edició el 17 del 12 del 2023
2. IDEARI i PRINCIPIS EDUCATIUS
Última edició el 05 del 11 del 2023
Última edició el 19 del 12 del 2018
3. ÀREA D'INFÀNCIA, ADOLESCÈNCIA I FAMÍLIES
Per passar a la wiki
Per passar a la wiki
Última edició el 29 del 10 del 2023
Última edició el 14 del 01 del 2024
4. PROGRAMES SOCIOEDUCATIUS
Última edició el 10 del 01 del 2024
Última edició el 07 del 11 del 2023
Última edició el 18 del 12 del 2023
Última edició el 06 del 03 del 2019
5. INTERVENCIÓ
Per passar a la wiki
Per passar a la wiki
Introducir última actualització
6. ORGANITZACIÓ DE L'ÀREA
Per passar a la wiki
Per passar a la wiki
Per passar a la wiki
Per passar a la wiki
Per passar a la wiki
Introducir última actualització
7. AVALUACIÓ I REVISIÓ
Introducir última actualització
8. DOCUMENTACIÓ
Última edició el 22 del 11 del 2023
Última edició el 16 del 01 del 2020
Última edició el 29 del 10 del 2023
Última edició el 16 del 01 del 2020