Diferència entre revisions de la pàgina «Manual de bones pràctiques: Casal d’estiu»

De Infancia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
(Es crea la pàgina amb «== L’assistència i el compromís == * L’assistència al casal és obligatòria i en cas d’absència justificada cal avisar a la coordinadora i a la persona refe...».)
 
 
Línia 1: Línia 1:
 
== L’assistència i el compromís ==
 
== L’assistència i el compromís ==
* L’assistència al casal és obligatòria i en cas d’absència justificada cal avisar a la coordinadora i a la persona referent del grup amb tota l’antelació possible. També és important arribar 10 minuts abans que els infants. Aquests minuts ens permetran preparar el material necessari i fer una prèvia amb l’equip abans de començar la jornada.
+
* '''L’assistència al casal és obligatòria''' i en cas d’absència justificada cal avisar a la coordinadora i a la persona referent del grup amb tota l’antelació possible. També és important '''arribar 10 minuts''' abans que els infants. Aquests minuts ens permetran preparar el material necessari i fer una prèvia amb l’equip abans de començar la jornada.
* Haurem d’estar atentes tant en l’entrada com en la sortida dels infants. l alhora repartir-nos per l’espai (porta, lloc del grup, etc.) per fer una bona acollida al matí i facilitar la sortida.  
+
* Haurem d’'''estar atentes tant en l’entrada com en la sortida dels infants'''. l alhora repartir-nos per l’espai (porta, lloc del grup, etc.) per fer una bona acollida al matí i facilitar la sortida.  
* No es podrà fumar durant la jornada laboral.
+
* '''No es podrà fumar''' durant la jornada laboral.
  
 
== Els àpats ==
 
== Els àpats ==
* Les monitores que vulguin esmorzar ho hauran de fer en l’espai d’esmorzar amb els infants i no en cap altre moment. No es podrà sortir a comprar una vegada comenci la jornada laboral.  
+
* Les monitores que vulguin esmorzar ho hauran de fer en l’espai d’esmorzar amb els infants i no en cap altre moment. '''No es podrà sortir a comprar''' una vegada comenci la jornada laboral.  
De la mateixa manera haurem de dinar amb el grup i donar exemple als infants, per tant, haurem de menjar de tot.
+
* De la mateixa manera haurem de '''dinar amb el grup''' i donar exemple als infants, per tant, haurem de menjar de tot.
Durant l’estona de dinar haurem d’organitzar-nos per tal de vetllar pel bon funcionament de l’espai.
+
* Durant l’estona de dinar '''haurem d’organitzar-nos per tal de vetllar pel bon funcionament de l’espai'''.
Hem de fer responsables als nens i nenes a l’hora de recollir el menjador.
+
* Hem de '''fer responsables als infants a l’hora de recollir el menjador'''.
  
 +
== Dispositius electrònics i fotografies ==
 +
* S’ha de fer un '''ús responsable del telèfon mòbil''' i utilitzar-lo només quan sigui estrictament necessari. En cas de fer alguna fotografia hi haurà un ordinador disponible on descarregar-les i en cap cas les podrem emmagatzemar al nostre dispositiu. Per descomptat, està '''prohibit fer difusió de fotografies''' de menors d’edat en xarxes socials o compartir-les amb el nostre entorn.
 +
* '''No hem de facilitar el nostre contacte telefònic''' personal.
  
Dispositius electrònics i fotografies
+
== Piscina i platja ==
 +
* Durant l’estona de piscina i platja '''estarem atentes als infants en tot moment'''. El grup de monitores es repartirà entre banyar-se (com a mínim un monitor/a del grup haurà d’estar a l’aigua) i estar a la vora vigilant. Mai donarem l’esquena a la piscina i/o platja.
 +
* Cal '''posar crema als infants''' cada dia, especialment els dies de piscina i platja.
 +
* Utilització de ''manguitos''. Cada grup valorarà si hi ha algun nen del seu grup que en necessita, la consigna és que els portin de casa, però hi ha ''manguitos'' a disposició de tots els grups (en concret dels grups de més petits que hauran d’agafar sempre per si de cas). És de vital importància que els '''infants mai romanguin sols a la piscina'''.
  
S’ha de fer un ús responsable del telèfon mòbil i utilitzar-lo només quan sigui estrictament necessari. En cas de fer alguna fotografia hi haurà un ordinador disponible on descarregar-les i en cap cas les podrem emmagatzemar al nostre dispositiu. Per descomptat, està prohibit fer difusió de fotografies de menors d’edat en xarxes socials o compartir-les amb el nostre entorn.
+
== Equip educatiu (elements clau)==
No hem de facilitar el nostre contacte telefònic personal.
+
* Considerem '''inadequat portar begudes o refrescos per esmorzar o dinar'''. Recomanem, com als infants, portar aigua o sucs.
 
+
* S’ha de '''portar calçat i vestimenta adequats''' tenint en compte l’activitat que es realitzarà cada dia.
 
+
* Durant les estones mortes, com el moment de l’entrada i el de després de dinar, ens haurem de '''repartir per tot l’espai i dinamitzar activitats''' amb els infants. En estones lliures del propi grup també estarem actives.
Piscina i platja
+
* Dintre del grup de monitores hem de poder '''parlar dels conflictes que puguin sorgir''' entre els infants i implicar-nos de la mateixa manera en la resolució d’aquests. També hem de '''pactar i arribar a consens en les pautes i límits''' que establirem als infants per tal de no desautoritzar-nos les unes a les altres.  
Durant l’estona de piscina i platja estarem atentes als infants en tot moment. El grup de monitores es repartirà entre banyar-se (com a mínim un monitor/a del grup haurà d’estar a l’aigua) i estar a la vora vigilant. Mai donarem l’esquena a la piscina i/o platja.
+
* Cada una de nosaltres hem d’'''adquirir una responsabilitat''' dintre del nostre grup (passar llista, targetes de metro, material piscina, etc.).
Cal posar crema als infants cada dia, especialment els dies de piscina i platja.
+
* És responsabilitat de totes '''fer un bon ús del material i que l’espai''' quedi net i recollit.
Utilització de manguitos. Cada grup valorarà si hi ha algun nen del seu grup que en necessita, la consigna és que els portin de casa, però hi ha manguitos a disposició de tots els grups (en concret dels grups de més petits que hauran d’agafar sempre per si de cas) És de vital importància que els infants mai romanguin sols a la piscina.
+
* '''Pactar''' amb la resta del grup de monitores '''com i quan farem les reunions de valoració'''. Hi haurà una reunió setmanal on participarà tot l’equip.
 
+
* És molt important que totes les membres de l’equip '''participin en la programació i l’execució de les diferents activitats'''.  
Equip educatiu (elements clau)
+
* Com a professionals hem d’'''atendre a tots i cadascun dels infants''', donat que tots són iguals d’importants. No només som '''monitores''' del nostre grup sinó '''de tots els infants''' que participen del casal d’estiu.
Considerem inadequat portar begudes o refrescos per esmorzar o dinar. Recomanem, com als infants, portar aigua o sucs.
+
* Cal '''informar a les referents o les coordinadores del projecte de qualsevol incidència''' que succeeixi i/o informacions rellevants.
S’ha de portar calçat i vestimenta adequats tenint en compte l’activitat que es realitzarà cada dia.
 
Durant les estones mortes, com el moment de l’entrada i el de després de dinar, ens haurem de repartir per tot l’espai i dinamitzar activitats amb els infants. En estones lliures del propi grup també estarem actives.
 
Dintre del grup de monitores hem de poder parlar dels conflictes que puguin sorgir entre els infants i implicar-nos de la mateixa manera en la resolució d’aquests. També hem de pactar i arribar a consens en les pautes i límits que establirem als infants per tal de no desautoritzar-nos les unes a les altres.  
 
Cada una de nosaltres hem d’adquirir una responsabilitat dintre del nostre grup (passar llista, targetes de metro, material piscina, etc.).
 
És responsabilitat de totes fer un bon ús del material i que l’espai quedi net i recollit.
 
Pactar amb la resta del grup de monitores com i quan farem les reunions de valoració. Hi haurà una reunió setmanal on participarà tot l’equip.
 
És molt important que totes les membres de l’equip participin en la programació i l’execució de les diferents activitats.  
 
Com a professionals hem d’atendre a tots i cadascun dels infants, donat que tots són iguals d’importants. No només som monitores del nostre grup sinó de tots els infants que participen del casal d’estiu.
 
Cal informar a les referents o les coordinadores del projecte de qualsevol incidència que succeeixi i/o informacions rellevants.
 
  
 
[[Category:Documentació]][[Category:Manual de bones pràctiques]]
 
[[Category:Documentació]][[Category:Manual de bones pràctiques]]

Revisió de 14:44, 16 gen 2020

L’assistència i el compromís[modifica]

 • L’assistència al casal és obligatòria i en cas d’absència justificada cal avisar a la coordinadora i a la persona referent del grup amb tota l’antelació possible. També és important arribar 10 minuts abans que els infants. Aquests minuts ens permetran preparar el material necessari i fer una prèvia amb l’equip abans de començar la jornada.
 • Haurem d’estar atentes tant en l’entrada com en la sortida dels infants. l alhora repartir-nos per l’espai (porta, lloc del grup, etc.) per fer una bona acollida al matí i facilitar la sortida.
 • No es podrà fumar durant la jornada laboral.

Els àpats[modifica]

 • Les monitores que vulguin esmorzar ho hauran de fer en l’espai d’esmorzar amb els infants i no en cap altre moment. No es podrà sortir a comprar una vegada comenci la jornada laboral.
 • De la mateixa manera haurem de dinar amb el grup i donar exemple als infants, per tant, haurem de menjar de tot.
 • Durant l’estona de dinar haurem d’organitzar-nos per tal de vetllar pel bon funcionament de l’espai.
 • Hem de fer responsables als infants a l’hora de recollir el menjador.

Dispositius electrònics i fotografies[modifica]

 • S’ha de fer un ús responsable del telèfon mòbil i utilitzar-lo només quan sigui estrictament necessari. En cas de fer alguna fotografia hi haurà un ordinador disponible on descarregar-les i en cap cas les podrem emmagatzemar al nostre dispositiu. Per descomptat, està prohibit fer difusió de fotografies de menors d’edat en xarxes socials o compartir-les amb el nostre entorn.
 • No hem de facilitar el nostre contacte telefònic personal.

Piscina i platja[modifica]

 • Durant l’estona de piscina i platja estarem atentes als infants en tot moment. El grup de monitores es repartirà entre banyar-se (com a mínim un monitor/a del grup haurà d’estar a l’aigua) i estar a la vora vigilant. Mai donarem l’esquena a la piscina i/o platja.
 • Cal posar crema als infants cada dia, especialment els dies de piscina i platja.
 • Utilització de manguitos. Cada grup valorarà si hi ha algun nen del seu grup que en necessita, la consigna és que els portin de casa, però hi ha manguitos a disposició de tots els grups (en concret dels grups de més petits que hauran d’agafar sempre per si de cas). És de vital importància que els infants mai romanguin sols a la piscina.

Equip educatiu (elements clau)[modifica]

 • Considerem inadequat portar begudes o refrescos per esmorzar o dinar. Recomanem, com als infants, portar aigua o sucs.
 • S’ha de portar calçat i vestimenta adequats tenint en compte l’activitat que es realitzarà cada dia.
 • Durant les estones mortes, com el moment de l’entrada i el de després de dinar, ens haurem de repartir per tot l’espai i dinamitzar activitats amb els infants. En estones lliures del propi grup també estarem actives.
 • Dintre del grup de monitores hem de poder parlar dels conflictes que puguin sorgir entre els infants i implicar-nos de la mateixa manera en la resolució d’aquests. També hem de pactar i arribar a consens en les pautes i límits que establirem als infants per tal de no desautoritzar-nos les unes a les altres.
 • Cada una de nosaltres hem d’adquirir una responsabilitat dintre del nostre grup (passar llista, targetes de metro, material piscina, etc.).
 • És responsabilitat de totes fer un bon ús del material i que l’espai quedi net i recollit.
 • Pactar amb la resta del grup de monitores com i quan farem les reunions de valoració. Hi haurà una reunió setmanal on participarà tot l’equip.
 • És molt important que totes les membres de l’equip participin en la programació i l’execució de les diferents activitats.
 • Com a professionals hem d’atendre a tots i cadascun dels infants, donat que tots són iguals d’importants. No només som monitores del nostre grup sinó de tots els infants que participen del casal d’estiu.
 • Cal informar a les referents o les coordinadores del projecte de qualsevol incidència que succeeixi i/o informacions rellevants.