Edició de la pàgina «Manual de bones pràctiques: Casal d’estiu»

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Avís: No heu iniciat cap sessió. Per tant, la vostra adreça IP serà visible públicament si feu qualsevol modificació. Si inicieu una sessió o creeu un compte, les vostres edicions s'atribuiran al vostre nom d'usuari, juntament amb altres beneficis.

Pot desfer-se la modificació. Si us plau, reviseu la comparació de sota per a assegurar-vos que és el que voleu fer; llavors deseu els canvis per a finalitzar la desfeta de l'edició.
Revisió actual El vostre text
Línia 1: Línia 1:
 
== L’assistència i el compromís ==
 
== L’assistència i el compromís ==
* '''L’assistència al casal és obligatòria''' i en cas d’absència justificada cal avisar a la coordinadora i a la persona referent del grup amb tota l’antelació possible. També és important '''arribar 10 minuts''' abans que els infants. Aquests minuts ens permetran preparar el material necessari i fer una prèvia amb l’equip abans de començar la jornada.
+
* L’assistència al casal és obligatòria i en cas d’absència justificada cal avisar a la coordinadora i a la persona referent del grup amb tota l’antelació possible. També és important arribar 10 minuts abans que els infants. Aquests minuts ens permetran preparar el material necessari i fer una prèvia amb l’equip abans de començar la jornada.
* Haurem d’'''estar atentes tant en l’entrada com en la sortida dels infants'''. l alhora repartir-nos per l’espai (porta, lloc del grup, etc.) per fer una bona acollida al matí i facilitar la sortida.  
+
* Haurem d’estar atentes tant en l’entrada com en la sortida dels infants. l alhora repartir-nos per l’espai (porta, lloc del grup, etc.) per fer una bona acollida al matí i facilitar la sortida.  
* '''No es podrà fumar''' durant la jornada laboral.
+
* No es podrà fumar durant la jornada laboral.
  
 
== Els àpats ==
 
== Els àpats ==
* Les monitores que vulguin esmorzar ho hauran de fer en l’espai d’esmorzar amb els infants i no en cap altre moment. '''No es podrà sortir a comprar''' una vegada comenci la jornada laboral.  
+
* Les monitores que vulguin esmorzar ho hauran de fer en l’espai d’esmorzar amb els infants i no en cap altre moment. No es podrà sortir a comprar una vegada comenci la jornada laboral.  
* De la mateixa manera haurem de '''dinar amb el grup''' i donar exemple als infants, per tant, haurem de menjar de tot.
+
De la mateixa manera haurem de dinar amb el grup i donar exemple als infants, per tant, haurem de menjar de tot.
* Durant l’estona de dinar '''haurem d’organitzar-nos per tal de vetllar pel bon funcionament de l’espai'''.
+
Durant l’estona de dinar haurem d’organitzar-nos per tal de vetllar pel bon funcionament de l’espai.
* Hem de '''fer responsables als infants a l’hora de recollir el menjador'''.
+
Hem de fer responsables als nens i nenes a l’hora de recollir el menjador.
  
== Dispositius electrònics i fotografies ==
 
* S’ha de fer un '''ús responsable del telèfon mòbil''' i utilitzar-lo només quan sigui estrictament necessari. En cas de fer alguna fotografia hi haurà un ordinador disponible on descarregar-les i en cap cas les podrem emmagatzemar al nostre dispositiu. Per descomptat, està '''prohibit fer difusió de fotografies''' de menors d’edat en xarxes socials o compartir-les amb el nostre entorn.
 
* '''No hem de facilitar el nostre contacte telefònic''' personal.
 
  
== Piscina i platja ==
+
Dispositius electrònics i fotografies
* Durant l’estona de piscina i platja '''estarem atentes als infants en tot moment'''. El grup de monitores es repartirà entre banyar-se (com a mínim un monitor/a del grup haurà d’estar a l’aigua) i estar a la vora vigilant. Mai donarem l’esquena a la piscina i/o platja.
 
* Cal '''posar crema als infants''' cada dia, especialment els dies de piscina i platja.
 
* Utilització de ''manguitos''. Cada grup valorarà si hi ha algun nen del seu grup que en necessita, la consigna és que els portin de casa, però hi ha ''manguitos'' a disposició de tots els grups (en concret dels grups de més petits que hauran d’agafar sempre per si de cas). És de vital importància que els '''infants mai romanguin sols a la piscina'''.
 
  
== Equip educatiu (elements clau)==
+
S’ha de fer un ús responsable del telèfon mòbil i utilitzar-lo només quan sigui estrictament necessari. En cas de fer alguna fotografia hi haurà un ordinador disponible on descarregar-les i en cap cas les podrem emmagatzemar al nostre dispositiu. Per descomptat, està prohibit fer difusió de fotografies de menors d’edat en xarxes socials o compartir-les amb el nostre entorn.
* Considerem '''inadequat portar begudes o refrescos per esmorzar o dinar'''. Recomanem, com als infants, portar aigua o sucs.
+
No hem de facilitar el nostre contacte telefònic personal.
* S’ha de '''portar calçat i vestimenta adequats''' tenint en compte l’activitat que es realitzarà cada dia.
+
 
* Durant les estones mortes, com el moment de l’entrada i el de després de dinar, ens haurem de '''repartir per tot l’espai i dinamitzar activitats''' amb els infants. En estones lliures del propi grup també estarem actives.
+
 
* Dintre del grup de monitores hem de poder '''parlar dels conflictes que puguin sorgir''' entre els infants i implicar-nos de la mateixa manera en la resolució d’aquests. També hem de '''pactar i arribar a consens en les pautes i límits''' que establirem als infants per tal de no desautoritzar-nos les unes a les altres.  
+
Piscina i platja
* Cada una de nosaltres hem d’'''adquirir una responsabilitat''' dintre del nostre grup (passar llista, targetes de metro, material piscina, etc.).
+
Durant l’estona de piscina i platja estarem atentes als infants en tot moment. El grup de monitores es repartirà entre banyar-se (com a mínim un monitor/a del grup haurà d’estar a l’aigua) i estar a la vora vigilant. Mai donarem l’esquena a la piscina i/o platja.
* És responsabilitat de totes '''fer un bon ús del material i que l’espai''' quedi net i recollit.
+
Cal posar crema als infants cada dia, especialment els dies de piscina i platja.
* '''Pactar''' amb la resta del grup de monitores '''com i quan farem les reunions de valoració'''. Hi haurà una reunió setmanal on participarà tot l’equip.
+
Utilització de manguitos. Cada grup valorarà si hi ha algun nen del seu grup que en necessita, la consigna és que els portin de casa, però hi ha manguitos a disposició de tots els grups (en concret dels grups de més petits que hauran d’agafar sempre per si de cas) És de vital importància que els infants mai romanguin sols a la piscina.
* És molt important que totes les membres de l’equip '''participin en la programació i l’execució de les diferents activitats'''.  
+
 
* Com a professionals hem d’'''atendre a tots i cadascun dels infants''', donat que tots són iguals d’importants. No només som '''monitores''' del nostre grup sinó '''de tots els infants''' que participen del casal d’estiu.
+
Equip educatiu (elements clau)
* Cal '''informar a les referents o les coordinadores del projecte de qualsevol incidència''' que succeeixi i/o informacions rellevants.
+
Considerem inadequat portar begudes o refrescos per esmorzar o dinar. Recomanem, com als infants, portar aigua o sucs.
 +
S’ha de portar calçat i vestimenta adequats tenint en compte l’activitat que es realitzarà cada dia.
 +
Durant les estones mortes, com el moment de l’entrada i el de després de dinar, ens haurem de repartir per tot l’espai i dinamitzar activitats amb els infants. En estones lliures del propi grup també estarem actives.
 +
Dintre del grup de monitores hem de poder parlar dels conflictes que puguin sorgir entre els infants i implicar-nos de la mateixa manera en la resolució d’aquests. També hem de pactar i arribar a consens en les pautes i límits que establirem als infants per tal de no desautoritzar-nos les unes a les altres.  
 +
Cada una de nosaltres hem d’adquirir una responsabilitat dintre del nostre grup (passar llista, targetes de metro, material piscina, etc.).
 +
És responsabilitat de totes fer un bon ús del material i que l’espai quedi net i recollit.
 +
Pactar amb la resta del grup de monitores com i quan farem les reunions de valoració. Hi haurà una reunió setmanal on participarà tot l’equip.
 +
És molt important que totes les membres de l’equip participin en la programació i l’execució de les diferents activitats.  
 +
Com a professionals hem d’atendre a tots i cadascun dels infants, donat que tots són iguals d’importants. No només som monitores del nostre grup sinó de tots els infants que participen del casal d’estiu.
 +
Cal informar a les referents o les coordinadores del projecte de qualsevol incidència que succeeixi i/o informacions rellevants.
  
 
[[Category:Documentació]][[Category:Manual de bones pràctiques]]
 
[[Category:Documentació]][[Category:Manual de bones pràctiques]]

Si us plau, tingueu en compte que totes les contribucions per al projecte Infancia es consideren com a publicades sota els termes de la llicència Reconeixement-CompartirIgual CC BY-SA (vegeu-ne més detalls a Wiki Àrea Infància FPM:Drets d'autor). Si no desitgeu la modificació i distribució lliure dels vostres escrits sense el vostre consentiment, no els poseu ací.
A més a més, en enviar el vostre text, doneu fe que és vostra l'autoria, o bé de fonts en el domini públic o recursos lliures similars. Heu de saber que aquest no és el cas de la majoria de pàgines que hi ha a Internet. No feu servir textos amb drets d'autor sense permís!

Cancel·la | Ajuda per a l'edició (obre en una nova finestra)