Programa d'intervenció fora del curs lectiu

De Infancia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

A l’àrea d’ACCIÓ EDUCATIVA INTEGRAL AMB INFÀNCIA, ADOLESCÈNCIA I FAMÍLIES EN RISC SOCIAL de la Fundació Pare Manel es desenvolupen un conjunt d’accions educatives que, en la seva globalitat, responen a la finalitat d’educar de forma integral als infants i joves que formen part dels projectes dels quals en formen part.

Entenem que per la seva especificitat en un moment determinat de l'any, aquest programa reuneix una sèrie de característiques que cal remarcar i tenir en compte. La intervenció socioeducativa en aquests períodes fora del calendari escolar tindrà una coherència educativa en sintonia amb els objectius generals i la metodologia establerta dins de la globalitat de l’àrea. Així i tot, caldria remarcar que:

  • Es disposa de moltes més hores d’intervenció real i directa en comparació al temps d’intervenció del Centre Obert (més curt i més llarg en el temps).
  • Possibilitat de gaudir d’activitats diferents (que la ciutat oferta) i d’un entorn alternatiu (com seria la natura).

Per allò que hem comentat anteriorment es genera un aprofundiment en el VINCLE entre els infants i adolescents amb l'equip educatiu i entre els iguals. Per tant, aquest augment d’hores seguides d’intervenció ofereix l’oportunitat i permet treballar altres aspectes com serien les pors, hàbits positius o l'alimentació saludable d'una forma més intensa.

Persones destinatàries

Aquest programa d'intervenció va dirigit a tots els infants i adolescents inscrits a les activitats realitzades fora del període lectiu i compresos entre els 3 i els 16 anys.

En el cas específic del casal de juliol coorganitzat amb Kasal de Joves de Roquetes pot participar d’aquest projecte qualsevol adolescent entre els 12 i 17 anys, és a dir, comprèn tota l’etapa de l’educació secundària obligatòria. L’any que compleixen els 18 ja no poden demanar beca, però es pot plantejar la seva participació a l’Estiu+Jove.

Dins d'aquest programa, els infants i adolescents que participen durant el curs lectiu de les activitats del Centre Obert Muntanyès i del Kasal de Joves de Roquetes tenen prioritat per accedir a les places de les activitats d'estiu. Les places restants de cada grup de l'activitat s'obriran segons uns criteris de selecció que podríem enumerar:

  • El compromís per assistir a la totalitat de l'activitat.
  • Infants o adolescents que ja hagin participat anteriorment del programa o coneguin el projecte.
  • Possibles derivacions d’altres serveis del territori.
  • Selecció dels infants i/o adolescents del territori segons l'ordre d’inscripcions.
  • A vegades, amb les últimes inscripcions s’intenta equilibrar altres característiques grupals com podrien ser l’edat o el gènere.

It was so red and irritated it was miserable going to work <a href=https://buycialis.buzz>generic cialis for sale</a> Date of side effect and or medication discontinuation may be specified

Activitats

Varietat i abundància de sortides Activitats adequades a la temporada (piscina, platja, etc…)

Organització i funcionament intern