Ideari

De Infancia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

IDEARI

L’ideari és l’essència, les idees principals a transmetre, la imatge i la filosofia de l’entitat Fundació Pare Manel que treballa a través dels diferents projectes que desenvolupa. Estem parlant de la raó de ser que en motiva la seva creació, el seu marc d’actuació i sobre la base de què definim aquest marc.

Dins d'aquest ideari, les idees clau transversals dins de tota l’entitat serien:

  • El treball al voltant del vincle afectiu: Amor i estima / acompanyament / estar a prop.
  • El foment del compromís i la implicació.
  • La participació comunitària com a base per la transformació de l'entorn. Territori concret / barri / comunitat / pertinença / proximitat / treball en xarxa.
  • Fomentar les oportunitats que permetin un creixement positiu i saludable.
  • Mostrar-se acollidors. Ser un punt de referència. Centre inclusiu amb els infants i les famílies / treball amb i per les persones.
  • El foment de l'educació emocional per gestionar i aprendre a canalitzar-les.

El qui: la missió

La missió és la definició de qui som i per què es va decidir crear la Fundació Pare Manel i les àrees d'actuació. És a dir, la missió és el que dóna sentit a la nostra actuació.

La Fundació Pare Manel és una institució sense ànim de lucre, arrelada als barris de Verdum-Roquetes de Barcelona, que desenvolupa i lidera projectes d'acció social i educativa.

El què: la visió

La visió implica explicar com traslladem la nostra missió al terreny, de manera que reflecteixi el nostre ideari, és a dir, allò que esperem aconseguir mitjançant la nostra acció a mig termini.

Per la Fundació Pare Manel, la nostra acció preferent és treballar amb aquelles persones, infants, joves i famílies que estan en situació de major vulnerabilitat. El nostre model d'acció realitza una atenció integral, que afavoreix la socialització i treballa per reduir les desigualtats d'oportunitats que pateixen molts dels nostres infants i joves.